Ελλαδα

Κακοκαιρία «Ιανός»: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων - Πού ισχύει

Οι νέες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία «Ιανός»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων στο εθνικό οδικό δίκτυο σε 4 νομούς της χώρας
Κακοκαιρία «Ιανός»: Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και λεωφορείων στο εθνικό οδικό δίκτυο σε 4 νομούς της χώρας © Pixabay

Κακοκαιρία «Ιανός: Σε ποιους νομούς αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων - Ποιους τύπους αφορά το μέτρο - Τι ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για Ολυμπία Οδό.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων έρχεται να προστεθεί στα έκτακτα μέτρα για την κακοκαιρία «Ιανός» που έχει αρχίσει να επηρεάζει τα δυτικά της χώρας.

Το μέτρο αφορά στα βαρέα οχήματα, τα οχήματα με τρέιλερ και τα λεωφορεία που κινούνται κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου σε τέσσερις νομούς της χώρας.

Τις νέες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία «Ιανός» έκανε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η κακοκαιρία «Ιανός», που έχει πάρει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα, οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 8 περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα: Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Για Αττική και Κόρινθο δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς αναμένονται τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα για την πορεία που θα ακολουθήσει η κακοκαιρία «Ιανός». Ωστόσο, τόσο ο Δήμος Αθηναίων όσο και ο Δήμος Πειραιά βρίσκονται σε ετοιμότητα, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα για το κύμα κακοκαιρίας.

Στις νέες ανακοινώσεις για την κακοκαιρία «Ιανός», ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη, οι πρώτες καταιγίδες, σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους, εκδηλώθηκαν σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, την ώρα που προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη στους κατοίκους των νησιών αυτών μέσω «112».

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πού και μέχρι πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 21.00 το βράδυ σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και για 24 ώρες, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, οχημάτων με τρέιλερ και λεωφορείων κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Μεσσηνίας.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο, όπου υπάρχει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν σταματήσει τα δρομολόγια του τοπικού ΚΤΕΛ, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή με την Κυλλήνη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις νέες ανακοινώσεις του για την κακοκαιρία «Ιανός», επεσήμανε πως παραμένει ανοικτή η Ολυμπία Οδός μέχρι νεοτέρας.

«Ενεργοποιούμε όλο τον μηχανισμό για να συνδράμουμε στα θέματα διαχείρισης του κινδύνου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την κακοκαιρία «Ιανός», έχοντας γνωστοποιήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο 4 νομών της χώρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ