Ελλαδα

Σάκης Αρναούτογλου για κακοκαιρία «Ιανός»: Μην πάτε στις ακτές

Θα υπάρχει έντονος κυματισμός και θυελλώδεις άνεμοι, προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κύματα 6 μέτρων φέρνει η κακοκαιρία «Ιανός» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου
Κύματα 6 μέτρων φέρνει η κακοκαιρία «Ιανός» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου © EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία «Ιανός» και καλεί τους πολίτες να αποφύγουν να πηγαίνουν στις ακτές.

Για την κακοκαιρία «Ιανός» μίλησε ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, καλώντας τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo προβλέπει κύματα ύψους 7 μέτρων σε παραθαλάσσιες περιοχές που θα περάσει η κακοκαιρία «Ιανός».

Μιλώντας για την κακοκαιρία «Ιανός», η οποία παίρνει τη μορφή μεσογειακού κυκλώνα και έχει ξεκινήσει να επηρεάζει τα Ιόνια Νησιά, ο Σάκης Αρναούτογλου εξήγησε με ανάρτησή του στο Facebook ότι συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους και προκαλεί υψηλό κυματισμό.

«Πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και πολύ υψηλός ο κυματισμός (4-6 μέτρα) την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις ακτές νοτίων Επτανήσων, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου» τονίζει στην ανάρτησή του στο Facebook για την κακοκαιρία «Ιανός». Και συμβουλεύει: «Μακριά από αυτές τις ακτές λοιπόν μέσα στη νύχτα και μέχρι περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής».

Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες με την κακοκαιρία «Ιανός», με τις πρώτες καταιγίδες και τα ενισχυμένα μποφόρ να έχουν εκδηλωθεί. Οι κάτοικοι των τριών νησιών βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, ενώ εστάλη και μήνυμα μέσω του «112» για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση στους κατοίκους της Ζακύνθου να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για το επόμενο 24ωρο.

«Kατά τη διάρκεια της Παρασκευής 18/09/2020, ο μεσογειακός κυκλώνας "Ιανός" θα επηρεάσει τα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και παράκτια τμήματα της Δ. Ελλάδας με κύματα το ύψος των οποίων θα φτάνει τα 7 μέτρα» είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα το Meteo, αναρτώντας και τον ακόλουθο χάρτη:

Κύματα ύψους 7 μέτρων σε παράκτιες περιοχές φέρνει η κακοκαιρία «Ιανός»
Κύματα ύψους 7 μέτρων σε παράκτιες περιοχές φέρνει η κακοκαιρία «Ιανός» © meteo.gr

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία «Ιανός»:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύ ισχυροί άνεμοι αλλά και πολύ υψηλός ο κυματισμός (4-6 μέτρα) την Παρασκευή στα στις ακτες νοτίων...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ