Ελλαδα

Κρούσμα σε σχολείο: Πότε θα κλείνει όλο και πότε τμήματα

Τι δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI/EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε θα αποφασίζεται το κλείσιμο ολόκληρης σχολικής μονάδας

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πότε θα κλείνει ένα σχολείο και πότε ένα τμήμα του σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα σε αυτό, έδωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά», διαβεβαίωσε και σημείωσε πως «ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες».

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας», συνέχισε, ενώ, τέλος, ξεκαθάρισε πως η τηλεκπαίδεση είναι έτοιμη εάν κριθεί απαραίτητο το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Ποια σχολεία είναι κλειστά

Να υπενθυμίσουμε πως παραμένουν κλειστά τα σχολεία στις Περιφερειακές Ενότητες της Λέσβου και της Πέλλας, ενώ δεν πραγματοποιούνται μαθήματα και στα εξής σχολεία:

  • 2o Γενικό Λύκειο Καισαριανής έως τις 27/9,
  • 2ο Δημοτικό Βουτών έως τις 27/9,
  • Δημοτικό σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου έως τις 18/9,
  • To 7o Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.

Παράλληλα, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας έχει ανασταλλεί η λειτουργία του τμήματος Β5 έως και τις 27/9.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ