Ελλαδα

ΕΣΡ: Καλεί τον ΣΚΑΪ σε ακρόαση για το Big Brother

Εξετάζεται για παράβαση πέντε διατάξεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Big Brother
Big Brother © SKAI

Το ΕΣΡ καλεί σε ακρόαση τον ΣΚΑΪ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το Big Brother και όσα ακούστηκαν σε Live streaming περί βιασμού.

Το ΕΣΡ καλεί σε ακρόαση τον ΣΚΑΪ προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις για το πρόγραμμα Big Brother και τις δηλώσεις περί βιασμού που ακούστηκαν σε live streaming από πρώην παίκτη

Ο ΣΚΑΪ εξετάζεται για παράβαση συνολικά διατάξεων που αφορούν την «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», την «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», την «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», την «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και τις «διακρίσεις στη βάση φύλου».

esr_skai.jpg

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το Big Brother

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το σχόλιο του πρώην παίκτη του Big Brother, Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού, που προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων. 

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει την υποβάθμιση της ποιότητας των τηλεοπτικών θεαμάτων, τα οποία προβάλλουν χυδαιότητα και νοοτροπίες, που δεν συνάδουν με το κοινό αίσθημα». 

Μάλιστα, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει: «Η άμεση αντίδραση στα όσα απαράδεκτα εξέφρασε ο 30χρονος παίχτης του «Big Brother», η αποπομπή του μετά την κοινωνική κατακραυγή και η παύση μετάδοσης του ριάλιτυ στο Διαδίκτυο με απόφαση του ΣΚΑΙ, κατέδειξε πως η κοινωνία δεν αντιπροσωπεύεται από το «δείγμα ρόλων», που επιλέχθηκε με στόχο την παραγωγή τέτοιου είδους θεάματος.

Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να υπενθυμίσει πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν υπό καθεστώς σαφών όρων και κριτηρίων και έχουν υποχρέωση να προάγουν την Ενημέρωση, τον Πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

Η επιλογή δήθεν «κοινωνικών πειραμάτων» στα ριάλιτυ σόου της νέας τηλεοπτικής σεζόν, που σκηνοθετούνται με στόχο την παραγωγή προκλητικών αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών, που μετατρέπουν την τηλεόραση σε τηλεοπτική «αρένα» με στόχο την τηλεθέαση, υποβαθμίζουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Τα τηλεοπτικά σόου σε καμία περίπτωση και με καμία δικαιολογία δεν μπορούν να αναδεικνύουν εγκληματικές νοοτροπίες και να προβάλλουν την απανθρωπιά, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό». 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ