Ελλαδα

Ο κ. Αναστάσιος Ποτσέπης ΔΕΝ προσλήφθηκε ως Συνοριακός Φύλακας

Τα Ellinika Hoaxes επικοινώνησαν με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20091501.jpg

Viral έχει γίνει η είδηση ότι ο Αναστάσιος Ποτσέπης, γνωστός από το μότο του «Αγάπη μόνο», προσλήφθηκε συνοριοφύλακας στη Χίο.

Ισχυρισμός: Ο Τάσος Ποτσέπης προσελήφθη ως συνοριοφύλακας στη Χίο.

Συμπέρασμα: Ο κ. Ποτσέπης βρίσκεται στον πίνακα με τους υποψήφιους που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Viral έχει γίνει η είδηση ότι ο κ. Αναστάσιος Ποτσέπης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μετά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή, προσλήφθηκε συνοριοφύλακας στη Χίο.

Παραδείγματα: protothema.grant1.com.cyiefimerida.gr

Η «είδηση» ξεκίνησε μετά από ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

potsepis_post_insta.png-1024x752.jpg

proto_thema_potsepis-742x1024.webp

Τι ισχύει;

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της στις 10 Σεπτεμβρίου 2020 τη λίστα με τους “πίνακες πληρούντων και μη τα προσόντα και τις προϋποθέσεις για πρόσληψη ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου σε Περιφερειακές Ενότητες και Νήσους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου“. Πρόκειται για τους πίνακες στους οποίους γίνεται γνωστή η μοριοδότηση όσων κατέθεσαν αιτήσεις για τις θέσεις των συνοριακών φυλάκων. Ο κ. Ποτσέπης εντοπίζεται στην κατηγορία αυτών που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για την επόμενη φάση του διαγωνισμού πρόσληψης στον «πίνακα ικανών Χίου».

potsepis_katataksi-1024x189.webp

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις εν λόγω θέσεις (ΑΔΑ: ΨΕΗ446ΜΤΛΒ-ΕΥΞ), μετά την ανάρτηση των πινάκων, ακολουθεί η διαδικασία της υποβολής ενστάσεων, η οποία διαρκεί 10 ημέρες αρχής γενομένης από την ημερομηνία ανάρτησή τους.

Στην επόμενη φάση της διαδικασίας (σελίδα 21 της προκήρυξης) όσοι περιλαμβάνονται στους κυρωμένους πίνακες καλούνται να πραγματοποιήσουν υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες στις αντίστοιχες Επιτροπές με σκοπό να εξακριβωθεί η σωματική, ψυχική και διανοητική καταλληλότητα των υποψηφίων για τις θέσεις. Όπως διαβάζουμε στην προκήρυξη (σελίδα 25): «Με βάση τα αποτελέσματα των ανωτέρω εξετάσεων, οι αρμόδιες Επιτροπές αποφαίνονται με απλή πλειοψηφία για την ικανότητα ή όχι των υποψηφίων, χωρίς να τους βαθμολογούν και συντάσσουν Πίνακες Ικανών και Μη Ικανών προς πρόσληψη.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ