- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στη Βουλγαρία 70 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε μεταξύ των δύο πλευρών
Συνολικά 70 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα θα μετεγκατασταθούν στη Βουλγαρία - Η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σόφιας.
Στη Βουλγαρία θα μετεγκατασταθούν συνολικά 70 ασυνόδευτα παιδιά από την Ελλάδα. Αυτό προέκυψε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζίσκι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, κατά την επικοινωνία, που έγινε με πρωτοβουλία της βουλγαρικής πλευράς, ο κ. Τερζίσκι δήλωσε την πρόθεση της Βουλγαρίας να υποδεχτεί επιπλέον 20 ασυνόδευτους πέραν των 50 για τους οποίους είχε δεσμευτεί.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τερζίσκι εξέφρασε την εκτίμησή του για την άμεση κινητοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης και τη συμπαράστασή του.
Τέλος, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας στο μεταναστευτικό ως κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, εν όψει της διαπραγμάτευσης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνου
Αντικείμενο οι ζημιές από τις εργασίες για την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό
Τι εντοπίστηκε μετά από έλεγχο
Σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη τα τρία έργα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι δηλώσεις της τρεις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση
Αυστηροί περιορισμοί έως τις 29 Οκτωβρίου 2026 για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου
Ψηφιακά όλη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών - Με QR code η νέα κάρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.