Ελλαδα

Ενοποιούνται Eισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικό Έγκλημα

Τι γίνεται με Τουλουπάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Τουλουπάκη
Ελένη Τουλουπάκη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενοποιείται η Εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Εγκλημα - Με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς.

Με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στη συγχώνευση της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Την ενοποίηση ανακοίνωσε με επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιάρας είχε ταχθεί και στο παρελθόν υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών υποστηρίζοντας, πως η εν λόγω κίνηση θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. 

Χθες το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, με αφορμή το γεγονός ότι η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς παρά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.

Στην ερώτηση που κάνει το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει πως, αν και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος της κ. Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αυτή παραμένει στη θέση της, καθώς δεν έχει υποβληθεί προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία όπως ο νόμος ορίζει.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ