Ελλαδα

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε ξεκινά ο δεύτερος γύρος καταβολής

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λήγει η προθεσμία για την έκπτωση στα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ
Χαρτονομίσματα ευρώ © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται ο δεύτερος γύρος καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, για όσους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Ο δεύτερος γύρος καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ξεκινά την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Αφορά όλους τους εργαζομένους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως η αποζημίωση μπορεί να φτάσει τα 534 ευρώ, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εργάστηκαν ούτε μια μέρα.

Ύστερα από απόφαση του υπουργείου Εργασίας, έχει προηγηθεί ένας πρώτος γύρος καταβολής της αποζημίωσης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού, θα καταβληθεί σε δικαιούχους συγκεκριμένων κατηγοριών, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργικό σχεδιασμό, η καταβολή της αποζημίωσης θα γίνει στους εξής:

  • Μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.
  • Επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιδόματος 534 ευρώ, των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ