Ελλαδα

Φωτιά σε δασική έκταση στο Σοφικό Κορινθίας

Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά
Φωτιά © EUROKINNISSI

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Σοφικού Κορινθίας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας.

Ισχυρή δύναμη 43 πυροσβεστών με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα έσπευσαν στην περιοχή και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, εκκενώνονται οι οικισμοί Ήλιος, Ελβετικά και Κόρφος και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα. Στον Κόρφο οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του δημάρχου δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος, άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ