- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο
Κυρ. Μητσοτάκης: Τέλος σε επετηρίδα και κομματικές επιλογές
Από την Πέμπτη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει πολλές αλλαγές και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ««εισάγονται αξιοκρατικά εργαλεία για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και μπαίνει τέλος στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής. Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση. Να εντοπίζονται, δηλαδή, τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης».
Σύμφωνα με τον υπουργό προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας και θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο. Επίσης, οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται με τις ίδιες δικλείδες διαφάνειας όπως στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το πεδίο εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι, προς το παρόν το λεγόμενο κεντρικό κράτος, ενώ για τους ΟΤΑ θα ακολουθήσει νέα μελέτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι
Διακόπτεται προσωρινά και η κυκλοφορία στο τμήμα Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά-Μοσχάτο της γραμμής 7
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.