Ελλαδα

Κέρκυρα: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου από την Τουρκία

Το επεισόδιο που προκάλεσε επιβάτης της πτήσης - Δείτε τις πρώτες εικόνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροσκάφος Boeing 757 από την Τουρκία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα
Αεροσκάφος Boeing 757 από την Τουρκία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα

Αεροσκάφος από την Τουρκία πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα - Επιβάτης χτυπούσε την πόρτα στο πιλοτήριο - Πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο.

Να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα υποχρεώθηκε ο πιλότος αεροσκάφους από την Τουρκία.

Η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους από την Τουρκία στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Τετάρτης 26 Αυγούστου 2020.

Πρόκειται για αεροσκάφος της εταιρείας JET-2, ο πιλότος του οποίου προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» στην Κέρκυρα. Το αεροσκάφος εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση Κωνσταντινούπολη - Μάντσεστερ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επιβάτης τουρκικής καταγωγής, για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, άρχισε να χτυπά με μανία την πόρτα του πιλοτηρίου, με αποτέλεσμα να επέμβουν άλλοι επιβάτες και να τον ακινητοποιήσουν.

Κανονικά όλα τα ελληνικά αεροδρόμια είναι κλειστά για αεροσκάφη από την Τουρκία, καθώς παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στις πτήσεις που έρχονται από τη γειτονική χώρα. Ωστόσο, λόγω της έκτακτης κατάστασης δόθηκε άδεια στον πιλότο του αεροσκάφους να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με παρέμβαση του ΕΟΔΥ, κατέβηκε μόνο ο συγκεκριμένος επιβάτης που προκάλεσε αναταραχή στην πτήση, με το αεροπλάνο να απογειώνεται στη συνέχεια από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, συνεχίζοντας την πορεία του για το Μάντσεστερ. Ο επιβάτης συνελήφθη από την Αστυνομία.

Αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους από την Τουρκία - Συνελήφθη ένας επιβάτης
Αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους από την Τουρκία - Συνελήφθη ένας επιβάτης

Στο αεροσκάφος Boeing 757 από την Τουρκία που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα, βρίσκονταν συνολικά 220 επιβάτες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ