Ελλαδα

Κορωνοϊός στη Λάρισα: Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα

Μάσκα παντού, έως 4 άτομα ανά τραπέζι σε εστιατόρια και καφέ - Μέχρι 9 σε συναθροίσεις - Αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Λάρισα - Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα
Κορωνοϊός στη Λάρισα - Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα © EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ

Κορωνοϊός στη Λάρισα: Ανακοινώθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα - Μάσκα παντού - Τι αλλάζει στην εστίαση - Τέλος οι λαϊκές αγορές.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στη Λάρισα, η ΓΓΠΠ ανακοίνωσε έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα.

Σημειώνεται ότι από τα 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020, τα 8 επιβεβαιώθηκαν στην ΠΕ Λάρισας.

Ο Αμπελώνας είναι κοινότητα του Δήμου Τυρνάβου. Στα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον κορωνοϊό στη Λάρισα, περιλαμβάνονται η απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων τις νυχτερινές ώρες, ενώ αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, πάρτι, πανηγύρι, λιτανεία ή λαϊκή αγορά στην περιοχή. Παράλληλα, επιβάλλεται απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο, ενώ δεν επιτρέπεται να κάθονται στο ίδιο τραπέζι σε καφέ ή εστιατόριο πάνω από 4 άτομα, εκτός αν είναι συγγενείς Α' Βαθμού, οπότε το όριο ανεβαίνει στα 6.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στη Λάρισα τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 και θα διαρκέσουν 10 ημέρες.

Κορωνοϊός στη Λάρισα: Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα

«Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στην τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

●  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ. 

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο. 

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

» Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

» Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ