Ελλαδα

Meteo για κακοκαιρία στην Εύβοια: Πόσο έβρεξε - Δείτε τα στοιχεία

Οι σταθμοί κατέγραψαν 300 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία στην Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής μέσα σε 8 ώρες δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr
Κακοκαιρία στην Εύβοια: 300 χιλιοστά βροχής μέσα σε 8 ώρες δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κακοκαιρία στην Εύβοια: Μέσα σε 8 ώρες καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής - Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αναλυτικά στοιχεία για την κακοκαιρία στην Εύβοια και τα χιλιοστά βροχής που κατέγραψαν σταθμοί του έδωσε στη δημοσιότητα το meteo.gr.

Η κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Ψαχνά, Μπούρτζι, Πολιτικά και Λευκαντί. Οι νεκροί έχουν φθάσει τους 5, ενώ υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με το meteo.gr, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2020 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα ήταν πολύ ισχυρά σε Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον σταθμό της Στενής Ευβοίας καταγράφηκαν 300 χιλιοστά βροχής σε μόλις οκτώ ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr έως το πρωί της Κυριακής, της πέμπτης και τελευταίας ημέρας της κακοκαιρίας «Θάλειας».

Από την αρχή των φαινομένων, αργά το βράδυ του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής, στη Σέττα Ευβοίας καταγράφηκαν 183 χιλιοστά, στην Αυλίδα 66 χιλιοστά και στον Θεολόγο Φθιώτιδας 83 χιλιοστά βροχής. Λόγω των διακοπών ρεύματος και των προβλημάτων στα δίκτυα επικοινωνίας, μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ-meteo στις πληγείσες περιοχές (πχ στα Ψαχνά Ευβοίας) τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Όταν γίνει η επαναφορά τους, θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία για τις βροχοπτώσεις στις περιοχές αυτές.

Αξιόλογη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα στους τρείς ανωτέρω νομούς, σύμφωνα με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η εντονότερη κεραυνική δραστηριότητα εντοπίστηκε στη ευρύτερη περιοχή Ψαχνών-Στενής-Νέας Αρτάκης Ευβοίας.

Τα στοιχεία αυτά για τα χιλιοστά βροχής από το meteo.gr έρχονται στη δημοσιότητα, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους από την κακοκαιρία στην Εύβοια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ