Ελλαδα

Πολιτική Προστασία: Αναστέλλονται όλες οι λιτανείες - Νέα μέτρα

Υποχρεωτικό τεστ για τους επισκέπτες από τη Μάλτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκκλησία
Εκκλησία © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις λόγω κορωνοϊού

Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, κατόπιν σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις

Τέλος, το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.

Τι είπε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Για την χαλάρωση των πολιτών μετά την περίοδο της καραντίνας, το ενδεχόμενο νέου lockdown, το ζήτημα των πανηγυριών, των γάμων και των πάρτι καθώς και τη χρήση της μάσκας μίλησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «το αν θα επιβληθεί ένα τοπικό ή καθολικό lockdown εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown».

Η απαγόρευση των πάρτι και των πανηγυριών

Σε ερώτηση αν υπήρξε καθυστέρηση από την πλευρά της πολιτείας στο θέμα της απαγόρευσης των πάρτι και των πανηγυριών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε: «Η κυβέρνηση προχώρησε στην απαγόρευση των πανηγυριών ήδη από τα μέσα Ιουλίου, ακριβώς για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, ενώ όλο αυτόν τον καιρό δεν έχουμε σταματήσει στιγμή να επαναλαμβάνουμε ότι τα φαινόμενα συνωστισμού ευνοούν τη διασπορά του ιού και για αυτό πρέπει να αποφεύγονται.

»Κάθε μέτρο είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιδημιολογικών δεδομένων. Η πολιτεία δεν αυτοσχεδιάζει, παρακολουθεί καθημερινά τις επιδημιολογικές εξελίξεις και αποφασίζει ανάλογα. Για αυτό και πήρε τα μέτρα που έπρεπε στον χρόνο που έπρεπε και μεριμνά για την εφαρμογή τους. Αλλά για να πετύχει η προσπάθειά μας πρέπει να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας και ο τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι εφαρμόζοντας τους κανόνες».

Τι θα γίνει με τους γάμους και τις υπόλοιπες κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερωτηθείς για τις εκδηλώσεις που υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού, όπου ισχύει το όριο των 100 καλεσμένων, τόνισε πως «δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα. Περιμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί ώστε να αποφασίσουμε για τα επόμενα βήματα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ