- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θετικοί στον κορωνοϊό εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
Τέσσερα κρούσματα στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Οι εργαζόμενοι στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν έρθει σε επαφή με ασθενή
Μετά την ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε στην ουρολογική κλινική του Γ.Ν.Θ. Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, η μετάδοση σχετίζεται με ενδονοσοκομειακή συρροή στην συγκεκριμένη κλινική του νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, ένας 90χρονος ασθενής που μετέβη στο νοσοκομείο για επέμβαση ρουτίνας, κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο, βρέθηκε θετικός στον ιό. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση και πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 50 εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί του. Από αυτούς, οι τέσσερις βγήκαν θετικοί, όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
Πρώτη διαγνώστηκε θετική μια 50χρονη νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν ήδη εφαρμοστεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απολυμάνθηκαν οι χώροι στους οποίους βρέθηκαν οι εργαζόμενοι, ενώ γίνεται έλεγχος σε όλους τους ασθενείς της κλινικής.
Στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, δύο είναι τα θετικά κρούσματα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, με την υπηρεσία να παραμένει κλειστή μέχρι νεοτέρας.
Στο νοσοκομείο του Αγίου Δημητρίου, σήμανε λήξη συναγερμού, καθώς όλα τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε όσους ήρθαν σε επαφή με εργαζόμενη που εντοπίστηκε θετική στον νέο κορονοϊό, βγήκαν αρνητικά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.