Ελλαδα

Ιός Δυτικού Νείλου - Πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα

Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική του έκθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα 6 τα συνολικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα
Στα 6 τα συνολικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα © Pixabay

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020 - Πόσα είναι συνολικά στην Ελλάδα.

Για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα, ενημερώνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2020, ο ΕΟΔΥ γνωστοποιεί ότι επιβεβαιώθηκαν άλλα 4 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα συνολικά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα έχουν φθάσει τα 6. Από τα κρούσματα αυτά τα δύο έχουν επιβεβαιωθεί στον Δήμο Τοπείρου της Ξάνθης, ένα στον Δήμο Καρδίτσας, ένα στον Δήμο Νέστου Καβάλας και 2 στον Δήμο Ηράκλεια Σερρών.

Κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι από το 2010 και μετά, κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζονται σχεδόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες κυρίως.

Το 2019 επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 227 περιστατικά στην Ελλάδα και 35 θάνατοι λόγω του ιού.

«Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές που θα κυκλοφορήσει ο ιός δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια» τονίζει ο ΕΟΔΥ, και συστήνει τη χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιερών, κλιματιστικών/ανεμιστήρων και κατάλληλων ρούχων, καθώς και την απομάκρυνση των στάσιμων νερών σε εξωτερικούς χώρους του σπιτιού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ