Ελλαδα

Το ρομποτάκι Ερμής και το 1821

Μαζί με την ομάδα ρομποτική «Κουρήτες» συμμετέχει στις δράσεις που θα γίνουν στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρομποτάκι Ερμής που έφτιαξε η ομάδα ρομποτικής «Κουρήτες»

Η ομάδα ρομποτικής «Κουρήτες» με το ρομποτάκι Ερμής συναντά την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Τι έγινε το 1821, Ερμή;
Η Ελληνική Επανάσταση, φυσικά!
Και τι θα γιορτάσουμε το 2021;
Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Με τη συζήτηση αυτή ο Ερμής, το δημιούργημα της ομάδας ρομποτικής «Κουρήτες», υποδέχτηκε την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το ανθρωποειδές ρομπότ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν, σε φυσική γλώσσα και χρησιμοποιώντας κινήσεις, χειρονομίες, εκφράσεις, οπτική άλλα και φυσική επαφή. Η Κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη συνεχάρη τον Πρύτανη, κ.Ευάγγελο Διαμαντόπουλο καθώς και τους εκπροσώπους της ομάδας «Κουρήτες», τόσο για τη δουλειά τους όσο και για τις διακρίσεις που έχουν λάβει στην Ελλάδα και διεθνώς. 

Ο κ. Διαμαντόπουλος με τη σειρά του, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την έρευνα που γίνεται στο Πολυτεχνείου Κρήτης και για τα επιτεύγματα του Ιδρύματος και δήλωσε ότι με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα συμμετέχουν στις δράσεις που θα γίνουν στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Τόνισε επίσης την συνεργασία του Πολυτεχνείου με τον Δήμο Χανίων για την υλοποίηση της πρότασης με τίτλο «Καινοτόμες τεχνολογίες εικονικής περιήγησης & προβολής μνημείων». Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη των μνημείων του Δήμου μέσω των νέων τεχνολογιών, όπως είναι η διαδραστική εικονική περιήγηση αλλά και η προβολή χαρτογράφησης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία αναδεικνύεται το υψηλό επίπεδο πρωτοπορίας της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ermis-robot.jpg

robot-ermis-1821.jpg

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συναντήθηκε με τα μέλη της ομάδας TUCer (Technical University of Crete Eco Racing), που απαρτίζεται από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης τα οποία σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, τα οποία θεωρούνται το μέλλον στο χώρο των αυτοκινήτων. 

Ομάδα ρομποτικής «Κουρήτες»

Ομάδα ρομποτικής «Κουρήτες»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ