Ελλαδα

Σπείρα μετέφερε αλλοδαπούς σε φορτηγό με καρπούζια (video)

Επτά συλλήψεις από την Αστυνομία - Αναζητούνται άλλα 11 άτομα - Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε φορτηγό με καρπούζια έκρυβε μετανάστες σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ
Σε φορτηγό με καρπούζια έκρυβε μετανάστες σπείρα που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ/© astynomia.gr

Μέσα σε φορτηγό με καρπούζια ήταν κρυμμένοι δεκάδες αλλοδαποί - Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών - Έγιναν συλλήψεις.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε αλλοδαπούς σε φορτηγό με καρπούζια.

Αστυνομικοί προχώρησαν σε 7 συλλήψεις, ενώ αναζητούνται άλλα 11 άτομα. Το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών επιχείρησε να προωθήσει στην Ιταλία 20 αλλοδαπούς, εντός ειδικής κρύπτης σε φορτηγό - τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένο με καρπούζια.

Συγκεκριμένα, για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (6 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της (7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί). Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού–τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία. Κατασχέθηκε το φορτηγό - τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει πεθάνει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης αλλοδαπών από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Πώς δρούσε η σπείρα που μετέφερε αλλοδαπούς σε φορτηγό με καρπούζια

Από την πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε συστηματικά στο πεδίο της παράνομης διακίνησης και προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό, έχοντας διαρκή δράση, κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους για την επίτευξη των σκοπών της, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση -μόνο τον τελευταίο χρόνο- πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου - προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ