Ελλαδα

Κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία η Ελλάδα λόγω κορωνοϊού

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης - Ολόκληρες περιοχές στη γειτονική χώρα με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020 λόγω κορωνοϊού
Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020 λόγω κορωνοϊού/ © EUROKINISSI

Κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού - Μέχρι τις 15 Ιουλίου - Χωρίς τέλος τα «ξεσπάσματα» Covid-19 στη γειτονική χώρα.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης, η Ελλάδα αποκλείει προς το παρόν την είσοδο για τους υπηκόους Σερβίας λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου σε αρκετές περιοχές της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, αποφασίστηκε η αναστολή της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ξεπέρασαν τους 16.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία
Ξεπέρασαν τους 16.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία/© athensvoice.gr/koronoios

«Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06.00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης» προσθέτει.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη Δημόσια Υγεία» καταλήγει η κα Πελώνη για την απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ