Ελλαδα

Φόνος στο Κορωπί: Ομόφωνα ένοχη η κατηγορούμενη και στο Εφετείο

Η 30χρονη καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για τον φόνο μιας 35χρονης μητέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Μεικτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχη την 30χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία μας 35χρονης μητέρας στο Κορωπί το 2016
Το Μεικτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ένοχη την 30χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία μας 35χρονης μητέρας στο Κορωπί το 2016 © EUROKINISSI

Η 30χρονη δολοφόνησε το 2016 στο Κορωπί τη σύζυγο του ερωτικού συντρόφου της. Σήμερα κρίθηκε ένοχη και σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Εφετείο της Αθήνας

Όμοφωνα ένοχη κρίθηκε σήμερα, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, η 30χρονη γυναίκα που κατηγορούνταν για τη δολοφονία μιας 35χρονης μητέρας τον Αυγουστό του 2016, στο Κορωπί

Η 35χρονη δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, από την 30χρονη ερωτική σύντροφο του συζύγου της. Η κατηγορούμενη είχε κριθεί ένοχη και σε πρώτο βαθμό. 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε πέρα από την ενοχή της κατηγορούμενης να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και μαζί με τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του συζύγου του θύματος στην υπόθεση. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, θα πρέπει να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους ο 44χρονος δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Η εισαγγελέας της έδρας, επιπλέον, ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης, όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρόταση που έγινε δεκτή ομόφωνα από το δικαστήριο. Η υπεράσπισή της αιτήθηκε τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Στην περίπτωση που οι δικαστές αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στην κατηγορούμενη θα «σπάσουν» τα ισόβια που της έχουν επιβληθεί πρωτόδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρονης, ο οποίος προκύπτει «από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, τα επεισόδια μεταξύ των δυο γυναικών, τις απειλές σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

Παράλληλα, η εισαγγελέας επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. Αν είχε λάβει τέτοια επιθετική τάση από το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της. Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ