Ελλαδα

Πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από τις 7 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ © EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Από τις 7 το πρωί ως και τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ όπως ανακοίνωσε με επίσημη τοποθέτησή της.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας θα προχωρήσει το πρωί της Τετάρτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Όπως γνωστοποίησε η συνδικαλιστική οργάνωση, από τις 7 το πρωί ως και τις 12 το μεσημέρι θα απέχουν από τις εργασίες τους ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 9 το πρωί.

Κύρια απαίτησή τους είναι να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν ατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, διατήρηση του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο υπουργός «αρνείται συστηματικά να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιας εκ των μεγαλύτερων Ομοσπονδιών του Δημοσίου και να συζητήσει αλλά και να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ