Ελλαδα

Τροχαία: Αυτά είναι τα μέτρα στους δρόμους για όλο το καλοκαίρι

Αύξηση ελέγχων σε λιμάνια, αεροδρόμια και διόδια - Αναλυτικά όλες οι ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαία
Τροχαία/ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Στη δημοσιότητα τα αυξημένα μέτρα της Τροχαίας που ισχύουν για όλο το καλοκαίρι - Αναλυτικά οι ανακοινώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας για όλο το καλοκαίρι, λόγω της κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα.

Στόχος η ασφαλής μετακίνησή τους και η μείωση της παραβατικότητας των οδηγών.

Σημειώνεται, ότι ο σχεδιασμός των μέτρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης εντολής του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για πλήρη και συνεχή δραστηριοποίηση, συντονισμό και εποπτεία όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Ειδικότερα, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Αύξηση εμφανούς τροχονομικής αστυνόμευσης, με την παρουσία περιπολικών και δικύκλων σε όλο το οδικό δίκτυο και ειδικότερα σε χώρους που παρουσιάζουν ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον (αρχαιολογικοί χώροι), καθώς και σε χώρους που παρατηρείται μαζική μετακίνηση πολιτών (λιμάνια, αεροδρόμια, υπεραστικοί και σιδηροδρομικοί σταθμοί).
  2. Εντατικοποίηση ελέγχων σε τουριστικά λεωφορεία, τετράκυκλες μοτοσυκλέτες («γουρούνες»), Δ.Χ.Ε. ταξί, καταστήματα ενοικιάσεως δικύκλων, ανασφάλιστα οχήματα καθώς και σε δίκυκλα, που οδηγούνται από ανήλικους, χωρίς άδεια οδήγησης.
  3. Συγκρότηση συνεργείων ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους - ζώνης, αντικανονικές προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής, αντικανονική κίνηση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης και μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας όταν μεταφέρονται παιδιά με αυτοκίνητο.
  4. Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους - εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης εκδρομέων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.
  5. Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη - αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  6. Ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων σε όλη την εορταστική περίοδο, με σκοπό την επικράτηση ασφαλούς κυκλοφοριακής τάξης και ευρυθμίας γενικότερα.
  7. Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Ειδικότερα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020, θα ισχύουν οι διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της χώρας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού» που αφορά, μεταξύ άλλων, στον κατά περίπτωση επιτρεπόμενο αριθμό επιβαινόντων σε οχήματα, με την επιφύλαξη μεταγενέστερων αποφάσεων, που τυχόν θα εκδοθούν για το ίδιο θέμα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.