Ελλαδα

Θα το πάρεις αλλιώς με το παρκάρισμα; Δες αυτό το βίντεο

Μια διαδραστική εκστρατεία στη Θεσσαλονίκη για το πώς είναι να κυκλοφορεί ένα εμποδιζόμενο άτομο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρ'το Αλλιώς

Το βίντεο της πρώτης διαδραστικής εκστρατείας συνειδητοποίησης της Drastic για το πώς είναι να κυκλοφορεί ένα εμποδιζόμενο άτομο στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πάρα πολύ ωραία πόλη για περίπατο», «έχει κοντινές αποστάσεις», «δεν είναι μια δύσκολη πόλη». Τρεις Θεσσαλονικείς περιγράφουν την πόλη τους συμμετέχοντας εν αγνοία τους σε ένα αστικό πείραμα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr περίπου 40 κάτοικοι πήραν μέρος σε μία ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου στην πόλη. Σε καθένα από τα τρία γκρουπ που σχηματίστηκαν συμμετείχαν και άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Η ευχάριστη βόλτα που φαντάζονταν οι συμμετέχοντες γρήγορα μετατράπηκε σε κόλαση όταν στη διαδρομή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δεκάδες δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουν οι συνοδοιπόροι τους με αμαξίδια στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν στους δρόμους, τα στενά και τους πεζοδρόμους του κέντρου.

Στο τέλος της ξενάγησης, μετά από μόλις δύο ώρες κάτι είχε αλλάξει, το είχαν πάρει αλλιώς. Οι ξεναγήσεις και οι δηλώσεις κινηματογραφήθηκαν και μετατράπηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ που αποτέλεσε μέρος της πρωτότυπης εκστρατείας για την οδηγική συμπεριφορά που πραγματοποίησε η ομάδα Drastic με τίτλο «Πάρ’ το Αλλιώς».

«Πρόκειται για μια διαδραστική εκστρατεία συνειδητοποίησης», σημειώνει ο Γιώργος Βάραγκας, υπεύθυνος επικοινωνίας της Drastic. Ο κ. Βάραγκας εξηγεί στο voria.gr πως το city tour μετατράπηκε πραγματικά σε κόλαση εξαιτίας όλων των ασυνείδητων οδηγών που πάρκαραν μπροστά από μπάρες, έκλειναν τον δρόμο σταθμεύοντας με αλάρμ ή καβαλώντας πεζοδρόμους και πεζοδρόμια κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την κίνηση του γκρουπ που περιελάμβανε άτομα σε αμαξίδια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ