Ελλαδα

Υπόθεση Μαρκέλλας: Κοκαΐνη και ηρεμιστικά χορήγησαν στη 10χρονη

Κοκτέιλ ναρκωτικών δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση εξαφάνισης κι αρπαγής 10χρονης στη Θεσσαλονίκη
Υπόθεση εξαφάνισης κι αρπαγής 10χρονης στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Κοκαΐνη και ηρεμιστικά χορήγησαν στη 10χρονη Μαρκέλλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, που επικαλείται τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Το κοκτέιλ των ναρκωτικών που χορηγήθηκαν στη 10χρονη Μαρκέλλα, προβληματίζει τις Αρχές. Είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών - το λεγόμενο «speedball» - που όμως δρουν ανεξάρτητα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν κοκαΐνη και ηρεμιστικά χάπια. Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό, ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Ο γρίφος που έχουν να λύσουν οι αστυνομικοί, είναι εάν αυτοί που της τα χορήγησαν γνώριζαν την αντίθετη δράση τους και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θεωρούν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς βρίσκονται στη σκιά της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την μικρή. Εκτιμούν πως σύντομα θα είναι στα χέρια τους για να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Ναρκωτικές ουσίες ανιχνεύθηκαν στο σώμα της Μαρκέλλας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ