Ελλαδα

Χαρδαλιάς από Ξάνθη: Δύσκολα τα επόμενα 24ωρα

«Έκκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς ©EUROKINNISSIΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα» ζήτησε από την Ξάνθη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης στην Ξάνθη, υπογράμμισε ότι στόχος της επίσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς ήταν η οριστικοποίηση των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό», επισήμανε ο υφυπουργός, «να συνειδητοποιήσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα, αλλά με τον μοναδικό τρόπο που οι κάτοικοι του Εχίνου και της Ξάνθης έδωσαν τη μάχη στο πρώτο στάδιο και την κέρδισαν, έτσι πρέπει ουσιαστικά να κερδίσουμε και αυτήν τη μάχη που θα δοθεί τις επόμενες μέρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

»Κάνουμε έκκληση και παράκληση προς όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα. Δεν υπάρχει τυπικά κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι. Αν τα μέτρα εφαρμοστούν, αν τα τεστ γίνουν, αν υπάρχει συνεργασία, που υπήρχε μέχρι τώρα, νομίζω ότι δεν θα έχουμε κανέναν πρόβλημα. Χρειάζεται νηφαλιότητα, χρειάζεται συνεργασία και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε όλη τη χώρα ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να είμαστε σε επαγρύπνηση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πρέπει οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν ότι αυτός ο όμορφος τόπος πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητά και για να γίνει αυτό, για να συνεχίσουμε να είμαστε περήφανοι, πρέπει και στους τέσσερεις δήμους να δώσουμε τα επόμενα 24ωρα την κοινή μάχη του περιορισμού του ιού».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε, ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες ο ΕΟΔΥ θα ορίσει επιδημιολογικό και οργανωτικό υπεύθυνο, οι οποίοι θα αναλάβουν τον συντονισμό των ομάδων που θα κάνουν τα δειγματοληπτικά τεστ στους κατοίκους της Ξάνθης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ