Ελλαδα

Σπουδαία διάκριση για τους καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Ανάμεσα στους κορυφαίους στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής για το 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο © AUEB

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση εξασφάλισαν οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής.

Μία σπουδαία διάκριση για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο είδε δύο καθηγητές του να βρίσκονται στην κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research.  Συγκεκριμένα, στην κατάταξη με τους 1.000 κορυφαίους επιστήμονες του συγκεκριμένου τομέα, συμπεριλαμβάνονται ο καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, Διομήδης Σπινέλλης, και ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΟΠΑ, Γεώργιος Πολύζος. 

Πρόκειται για την έκτη ετήσια κατάταξη για την έκδοση της οποίας μελετήθηκαν περισσότερα από 6.000 προφίλ από όλο τον κόσμο. Τα κριτήρια για την κατάταξη των επιστημόνων αφορούσαν στον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (H-index from Google Scholar), τις παραπομπές, τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα στο διαδίκτυο, όπως επίσης και τις διακρίσεις τους έως τις 16 Μαΐου 2020. Συνολικά η κατάταξη περιλαμβάνει 37 επιστήμονες από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.  

«Θερμά συγχαρητήρια στους Καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Διομήδη Σπινέλλη και Γεώργιο Πολύζο για την διάκριση να συμπεριληφθούν στους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών. Η διάκριση αυτή τιμά το Πανεπιστήμιο μας και τη χώρα και αποτελεί απόδειξη ότι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διεξάγεται σπουδαίο ακαδημαϊκό έργο στο πεδίο των επιστημών της Πληροφορίας. Η έρευνα και η υψηλή επιστημονική κατάρτιση στον τομέα αυτό εξασφαλίζει, σε άτομα και κοινωνίες, τη συμμετοχή στις εξελίξεις, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη», δήλωσε ο πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ