Ελλαδα

Σύψας: Τα σχολεία έχουν μικρό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη επιδημία από όσο κινδυνεύουν οι ενήλικες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINISSI/EUROKINISSI / ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κανέναν ρόλο στην διάδοση του κορωνοϊού δεν έπαιξε το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τον Νίκο Σύψα.

Για το άνοιγμα των σχολείων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σύψας σημείωσε αναφορικά με τα σχολεία πως «η εικόνα που είχαμε από το άνοιγμα των σχολείων ήταν πάρα πολύ καλή. Η καμπύλη της επιδημίας δεν επηρεάστηκε. Είναι ο καλύτερος καιρός τώρα, που έχουμε χαμηλή επιδημία, τα παιδιά να πάνε στα σχολεία και να μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται σε αυτό το νέο περιβάλλον. Είναι καλύτερα τώρα παρά το φθινόπωρο.

»Τα σχολεία έχουν μικρό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας και τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον ιό, σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες. Στην Ελλάδα η επιδημία έπεσε απότομα όταν έγινε lockdown. Τα σχολεία είχαν μια πολύ χαμηλότερη συνεισφορά στον έλεγχο της επιδημίας. Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λιγότερο από τη επιδημία από ότι κινδυνεύουν οι ενήλικες».

Ερωτηθείς για το αν πρέπει οι πολίτες να εφησυχάσουν, υπογράμμισε πως «η χαλάρωση είναι μια πολύ κακή ιδέα. Σε άλλες χώρες οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων. Σε καμία περίπτωση χαλάρωση, τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τον κανόνα της απόστασης».

Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Σύψας τόνισε πως «είναι αναγκαίο, ενώ αποτελεί κοινή γνώση ότι θα υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα. Ωστόσο θα πρέπει να βρεθεί η "χρυσή" τομή και αυτή είναι ο ελεγχόμενος τουρισμός. Αν όλα πάνε καλά θα μπορέσουμε να έχουμε και τουρισμό και οικονομική δραστηριότητα και σχετική ασφάλεια απέναντι στον ιό.

»Το σχέδιο για τα νησιά και για τα καταλύματα, σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα του ιού, είναι έτοιμο, ενώ πρόβλεψη υπάρχει και για τις πισίνες των ξενοδοχείων και τα εστιατόρια που τρώνε οι επισκέπτες».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ