Ελλαδα

Τρίτη απεργία πείνας για τον Βασίλη Δημάκη

Χαρίτσης: Ενώπιον των ευθυνών της η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Δημάκης
Ο Βασίλης Δημάκης © Facebook

Τρίτη απεργία πείνας για τον Βασίλη Δημάκη. Ποια τα αιτήματά του. Τι ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση.

Για τρίτη φορά ξεκίνησε χτες, απεργία πείνας και δίψας ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, ο λόγος είναι πως αν και έγινε η μεταγωγή του από τα Γρεβενά στον Κορυδαλλό με σκοπό να σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, ωστόσο κρατείται  στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Όμως, όπως ισχυρίζεται, παρά τη διαβεβαίωση της ΓΓ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, ότι η παραμονή του εκεί θα ήταν μόνο για 14 ημέρες, χθες που έληξε αυτό το χρονικό διάστημα ο Β. Δημάκης δεν μεταφέρθηκε στο κελί του, από όπου θα μπορούσε να συνεχίζει την εκπαίδευσή του. Έτσι, άρχισε ξανά απεργία πείνας και δίψας.   «Σήμερα 23/05/2020 διανύω την 29η ημέρα καραντίνας, 14 στα Γρεβενά και 15 στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όχι στο κελί μου όπως θα έπρεπε και υποσχέθηκε, η θλιβερή Σοφία Νικολάου», γράφει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Δημάκης. «Από σήμερα θα αρνηθώ τροφή νερό κι οποιαδήποτε επικοινωνία με τον οποιονδήποτε χωρίς να διεκδικώ τίποτα παρά μόνο δημοκρατία «ο πιο φθοροποιός αγώνας είναι αυτός για τ' αυτονόητο».

Χαρίτσης: «Η νέα, τρίτη απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της»

«Η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Είναι ένα δικαίωμα που υπογραμμίζει την πίστη της Πολιτείας στη δυνατότητα επανένταξης των κρατουμένων», υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, για την υπόθεση του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι όμως «αυτήν τη δυνατότητα ναρκοθετεί η εκδικητική στάση της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής κ. Νικολάου». Τονίζει ότι «η νέα -τρίτη- απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της» και καλεί τη Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής «να εγκαταλείψει τις προσχηματικές δικαιολογίες και να σταθεί στην ουσία: στη διασφάλιση της υγείας των κρατουμένων και στην ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματος του Βασίλη Δημάκη για μεταφορά στο κελί του».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ