Ελλαδα

Δικηγόρος 34χρονης: Μπορεί να ήθελαν να την σκοτώσουν με το βιτριόλι

«Το πρόσωπό της είναι όλο καμένο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα
Η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα

«Η ποσότητα της ουσίας μπορεί να δείχνει ότι είχε πρόθεση και να τη σκοτώσει» λέει ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα.

Χειρουργείται σήμερα στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, η 34χρονη η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην είσοδο του χώρου εργασίας της στην Καλλιθέα. Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ πήγαινε στην εταιρεία που εργάζεται στη λεωφόρο Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Όπως  δήλωσε στον Alpha ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της 34χρονης, «έχει καεί όλο το πρόσωπό της. Μίλησα με έναν καθηγητή, χημικό, και μου είπε ότι η ποσότητα της ουσίας που της έριξε ήταν μεγάλη και μπορεί να δείχνει ότι δεν είχε πρόθεση μόνο να της προκαλέσει βλάβη, αλλά και να τη σκοτώσει».

Μιλώντας στη συνέχειa στο Open, ο Απόστολος Λύτρας τόνισε: «Πραγματικά, είναι παντού καμένη. Έχει πολλά εγκαύματα στο χέρι της και στο σώμα της. Είναι σε σοκ ακόμη και η ίδια και η οικογένειά της.»

Δικηγόρος 34χρονης: Θα μπορούσε να θεωρηθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας - Open Ελλάδα 22/5/20 | OPEN TV

«Έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο, τον τράχηλο και τα χέρια. Το έγκαυμα στο πρόσωπο αφορά σχεδόν όλο το πρόσωπο και το αριστερό μάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι ότι δεν θα χαθεί το μάτι της αλλά ακόμη περιμένουμε. Παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα από οφθαλμίατρους», υποστηρίζει στο «OPEN Ελλάδα» η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο Μαρία Καλοφώνου και σημειώνει ότι η 33χρονη που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα χειρουργείται.

Χειρουργείται η 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι- Open Ελλάδα | OPEN TV

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες της περιοχής, προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τη μαυροφορεμένη –κατά την 34χρονη–δράστιδα, ενώ έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» το κινητό του θύματος. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αποτρόπαια αυτή πράξη ήταν καλά προμελετημένη, όπως προκύπτει από τις κινήσεις της δράστιδας, η οποία κατάφερε να μπει στο κτίριο της ασφαλιστικής εταιρείας και να βγει χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Επίθεση με βιτριόλι  Χειρουργείται η 34χρονη

Παράλληλα, οι γιατροί της μονάδας εγκαυμάτων στο Θριάσιο νοσοκομείο δίνουν «μάχη» για να σώσουν την όραση της 34χρονης, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν και στη λειτουργική αποκατάσταση, καθώς η κοπέλα φέρει εγκαύματα στο 30% της επιφάνειας του σώματός της και ειδικότερα στο πρόσωπο, το λαιμό, τον αγκώνα και το στήθος. Ωστόσο, η αισθητική αποκατάσταση θα τραβήξει πάρα πολύ χρονικά, γιατί οι βλάβες που έχουν προκληθεί είναι πολύ σοβαρές.

Η  μαρτυρία της 34χρονης για τη μαυροφορεμένη

«Με κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια μια μαυροφορεμένη γυναίκα, που εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου, ενώ ετοιμαζόμουν να μπω στο ασανσέρ και αμέσως μετά μου πέταξε καυστικό υγρό. Προσπαθώ να θυμηθώ εάν την γνώριζα από κάπου. Φορούσε χειρουργική μάσκα και ήταν καλυμμένα έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έκανε κακό», ανέφερε η 34χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, στη νέα ολιγόλεπτη συνομιλία της, με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που διερευνούν την υπόθεση.

Υπήρχε συνεργός στην επίθεση;

H αστυνομία συνεχίζει πυρετωδώς τις έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης και ακόμη και πιθανού συνεργού της. Τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής μέχρι στιγμής δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στην αναγνώριση της.

Το τελευταίο βίντεο που κυκλοφορεί είναι ακριβώς δίπλα από το γραφείο, όπου εργάζεται η 34χρονη, και δείχνει δύο μαυροφορεμένες να περνούν από το σημείο που έγινε το φρικτό έγκλημα. Το σημείο που είναι η κάμερα είναι «τυφλό» και δεν έχει καταγραφεί η δράστρια. Πάντως είναι πολύ πιθανό να περίμενε μέσα στην είσοδο την άτυχη κοπέλα.

Αυτό που ερευνούν πλέον οι αρχές είναι αν η δράστις είχε προσχεδιάσει την επίθεσή της, καθώς την περίμενε έξω από την δουλειά της, ρίχνοντας στο θύμα το βιτριόλι την ώρα που έφτασε στην είσοδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ