Ελλαδα

Δημοσκόπηση: Πάνω από το 65% δεν θέλει να ανοίξουν τα δημοτικά

Αγγίζει τις 20 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοτικά σχολεία
Δημοτικά σχολεία/ © EUROKINISSI

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Το 66,8% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της MRB δεν θέλει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι πάνω από το 65% των πολιτών δεν θέλει να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία εν μέσω κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε την Τρίτη 19 Μαΐου 2020 πως οι τελικές αποφάσεις για το πότε θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία θα ληφθούν την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

Στη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star Channel, το 66,8% διαφωνεί με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου 2020, την ώρα που το 57% συμφωνεί με την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία. «Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία είχαμε πει ότι ενδέχεται να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα οπότε και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλους τους παράγοντες» είχε εξηγήσει ο κ. Χαρδαλιάς νωρίτερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

dimotika_sxoleia_anoigma_koronoios_dimoskopisi.jpg

anoigma_dimotika_sxoleia_dimoskopisi.jpg

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 ξεκίνησε η τρίτη φάση υλοποίησης του αναλυτικού κυβερνητικού σχεδίου για τη σταδιακή επιστροφή της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές Γυμνασίου, Α' και Β' Λυκείου επέστρεψαν στο σχολείο.

Δημοσκόπηση MRB - Πρόθεση ψήφου: Σχεδόν στο 20% η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση της MRB η ΝΔ προηγείται με διαφορά 19,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 40% στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, και το ΜεΡΑ25 με 3%.

dimoskopisi-mrb-prothesi_psifou.jpg

Στην αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 70,6%, με τους πολίτες να επικροτούν τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ακολουθούν:

  • Αλέξης Τσίπρας (34,6%)
  • Φώφη Γεννηματά (19,8%)
  • Δημήτρης Κουτσούμπας (14,8%)
  • Κυριάκος Βελόπουλος (14,1%)
  • Γιάνης Βαρουφάκης (10,8%).

dimoskopisi_kiriakos_mitsotakis_koronoios.jpg

Δημοσκόπηση MRB - Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ στην αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης πρώτος έρχεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 63,7%, ο οποίος και πιστώνεται σημαντικό μερίδιο από τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας κορωνοϊού.

dimoskopisi_mrb-ipourgoi.jpg

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ