Ελλαδα

Κούγιας για Τοπαλούδη: Ζητήθηκε έλεγχος για ψευδείς καταθέσεις

«Στη διάρκεια της δίκης όταν εξετάζονταν οι μάρτυρες, διαβάστηκαν και κάποια δικόγραφα, όπως οι εκθέσεις κάποιων ψυχιάτρων, προσπαθώντας να επηρεάσουν το δικαστήριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Κούγιας
Αλέξης Κούγιας © EUROKINISSI

Την είδηση ότι ζητήθηκε έλεγχος για ψευδείς καταθέσεις στη δίκη Τοπαλούδη επιβεβαίωσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Για τις προεκτάσεις της απόφασης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μίλησε, μεταξύ άλλων, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, που ήταν μεταξύ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

«Στο σκεπτικό της απόφασης σύμφωνα με όσα εφαρμόζονται στον νόμο, μπορεί η πρόεδρος του δικαστηρίου να συντάξει έκθεση και να την διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα, με το σκεπτικό να ζητηθεί να διερευνηθεί η ύπαρξη άλλων ποινικών αδικημάτων», σημείωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο Αλέξης Κούγιας.

«Στη διάρκεια της δίκης όταν εξετάζονταν οι μάρτυρες, διαβάστηκαν και κάποια δικόγραφα, όπως οι εκθέσεις κάποιων ψυχιάτρων, προσπαθώντας να επηρεάσουν το δικαστήριο. Όταν τελείωσε η δίκη ανέπτυξα στην πρόεδρο τους ισχυρισμούς μου ότι θα πρέπει να συντάξει έκθεση στην οποία να ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα ψευδούς κατάθεσης, αναφορικά με την κατάθεση του πατέρα και της γιαγιάς του πρώτου κατηγορούμενου (σ.σ. Ροδίτη), αλλά και της αδερφής  του δεύτερου (σ.σ. Αλβανού), και να διερευνηθεί αν έχουν διαπράξει αδικήματα οι συγκεκριμένοι γιατροί», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ