- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερώνυμο για τα θύματα του κορωνοϊού
Χοροστάτησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα, στην αυλή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του κορωνοϊού έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα*, το οποίο βρίσκεται στην αυλή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή 17 Μαΐου 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, παρουσία του γενικού διευθυντή του ρ/σ της Εκκλησίας, Αλέξανδρου Κατσιάρα, του γ.γ. Θρησκευμάτων, Γεώργιου Καλαντζή, και πιστών.
Με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας, ύστερα από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε εγκύκλιο σημείωμα προς τον λαό, με το οποίο εκφράζεται ο πόνος που βίωσε το πλήρωμα της Εκκλησίας κατά το διάστημα που έπρεπε να απέχει από τις Ακολουθίες. Τους ύμνους απέδωσε ο πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου Αθηνών, Γεώργιος Δεμελής.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.
----------------
* Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα, στην οδό Αγίας Φιλοθέης, αποτελεί μνημείο που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης και τη δράση μιας από τις πιο σπουδαίες αθηναϊκές προσωπικότητες της περιόδου της Τουρκοκρατίας, της Αγίας Φιλοθέης.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανάρτησή της στη μνήμη του γνωστού τραγουδιστή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Μeteo
Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις της AKFA
Παράταση στη Γραμμή 1 του Μετρό για την εξυπηρέτηση των θεατών
Ο υπάλληλος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση
Χειροπέδες σε 39χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 2 αεροσκάφη
Σε απόλυτους αριθμούς, τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν η Πελοπόννησος, η Αν. Μακεδονία και Θράκη και η Θεσσαλία
Το νέο εγχείρημα δεν εστιάζει μόνο στις υποδομές, αλλά και στην ανθρώπινη διάσταση της κλιματικής προετοιμασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.