Ελλαδα

Άρση μέτρων: Άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου

Τι ζητά η κυβέρνηση από την Υγειονομική Επιτροπή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρση μέτρων για τον κορωνοϊό
Άρση μέτρων για τον κορωνοϊό - Τι θα γίνει με την εστίαση; © Άρση μέτρων για τον κορωνοϊό

Νωρίτερα το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης – Τι ζητά η κυβέρνηση από την Υγειονομική Επιτροπή.

Η κυβέρνηση ζήτησε από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης, καφέ κ.ά., εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά. 

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Ant1 είπε ότι το άνοιγμα της εστίασης εναπόκειται στον Πρωθυπουργό. «Οι ειδικοί αποφασίζουν πώς ανοίγουν την αγορά. Είναι στο χέρι του πρωθυπουργού να ακούσει και να αποφασίσει εάν θα ανοίξει νωρίτερα η εστίαση», είπε ο κ. Παπαθανάσης. Σημείωσε πάντως ότι το πρώτο αποτύπωμα είναι θετικό, δεδομένου ότι δεν έχουμε διασπορά του ιού.

Τέλος, τόνισε ότι η κίνηση στην αγορά, τις πρώτες μέρες λειτουργίας του λιανικού εμπορίου, ήταν καλή. «Η κίνηση είναι καλύτερη από πέρυσι. Είναι όμως πολύ νωρίς. Θα εκτιμηθεί στο τέλος του μήνα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ