Ελλαδα

Θα κάνει η Αστυνομία περιπολίες στις παραλίες;

Η απάντηση του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρου Χρονόπουλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Σώματος μετά από αναφορές για περιπολίες στις παραλίες.

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο You Tube, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα του Σώματος.

Η δήλωση του κ. Χρονόπουλου απαντά ουσιαστικά σε αναφορές που έγιναν το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, από συνδικαλιστή και συγκεκριμένα τον γενικό γραμματέα του Σωματείου των Ειδικών φρουρών Αττικής, ο οποίος είπε ότι το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία θα κάνει περιπολίες στις παραλίες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ..ΑΣ., στην δήλωση του επισημαίνει ότι η αστυνομία «είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος» και σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό ο ρόλος της είναι υποστηρικτικός και συμβουλευτικός, όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνα, είτε με συζήτηση.

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρονόπουλου αναφέρει:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την πολιτεία, είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη φάση αυτή κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της δημόσιας υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία.

Οι συμπολίτες μας μέχρι σήμερα, τηρούν υποδειγματική στάση.

Η Ελληνική Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Είτε σε πλατείες , είτε σε παραλίες η αστυνομία δεν έχει δουλειά, παρά μονό για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Για τον κορωνοϊό συνεργάζεται και λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά όταν και όπου χρειαστεί, είτε με μεγάφωνο είτε με συζήτηση».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.