- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Η Ελλάδα αντιμετώπισε τον κορωνοϊό και στρέφεται στον τουρισμό»
Αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Ομάδα Δράσης, η οποία διαπραγματεύεται με τουριστικούς ομίλους τις λεπτομέρειες σχεδίου ασφάλειας.
Η Ελλάδα, με κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη, περιόρισε μέχρι τώρα με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού και διεκδικεί ήδη τουρίστες, αναφέρει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit». Παράλληλα επισημαίνει ότι τα ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά από τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.
«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι λιγότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για αυτό η ελληνική κυβέρνηση θέλει να βάλει μπροστά τον τουρισμό όσο το δυνατόν συντομότερα. Συζητούμε για το πώς θα διασφαλιστούν οι τουρίστες σε κάθε ξενοδοχείο, για το πώς θα φροντίσουν τους φιλοξενούμενους - ακόμη και κατά την περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα», δηλώνει ο επικεφαλής της TUΙ Γερμανίας Μάρεκ Άντριουστσακ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι προηγουμένως θα πρέπει να επιτραπεί στους Γερμανούς να βγουν από την πατρίδα τους χωρίς ταξιδιωτική οδηγία.
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συστήσει Ομάδα Δράσης, η οποία διαπραγματεύεται με τουριστικούς ομίλους όπως η TUI και η DER Touristik τις λεπτομέρειες σχεδίου ασφάλειας, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εξοπλισμό των ξενοδοχείων με αντισηπτικό και την αποτροπή μεγάλων συναθροίσεων, τόσο σε παραλίες όσο και σε πισίνες.
Η εφημερίδα φιλοξενεί και σχετικές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.
Αισιόδοξος σε ό,τι αφορά την δυνατότητα ταξιδιών στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται και ο διακεκριμένος λοιμωξιολόγος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάλε, Αλεξάντερ Κεκουλέ.
«Θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο αριθμός των κρουσμάτων θα υποχωρήσει παγκοσμίως», εκτιμά ο καθηγητής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι για αυτή του την πρόβλεψη δέχεται επικρίσεις συναδέλφων του, αλλά εμμένει στην άποψή του.
«Όταν προτρέπουμε τον κόσμο να μην σχεδιάσει φέτος ταξίδια στο εξωτερικό και αργότερα διαπιστώσουμε ότι τα κρούσματα είναι πλέον ελάχιστα, τότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικές οδηγίες, θα ανοίξουν τα σύνορα, αλλά ούτε οι αεροπορικές εταιρίες ούτε τα ξενοδοχεία θα έχουν πραγματικά προετοιμαστεί», προειδοποιεί.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Κεντρικό Λιμεναρχείο διενεργεί την προανάκριση
Αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΕΤ έχει ήδη απαιτήσει την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας
Ο καιρός το Σαββατοκύριακο ωστόσο αναμένεται να είναι βελτιωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ποιο είναι το κόστος;
Τον εντόπισε ο ξάδερφός του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ένας από τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος έφυγε αφήνοντας ισχυρή μαρτυρία
H ποιότητα του αέρα παραμένει υποβαθμισμένη σε όλη τη χώρα
Συνελήφθη άνδρας που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά καίγοντας υπολείμματα καλλιέργειας
Επιχείρηση διάσωσης 10 ν.μ. από τη Λήμνο - Άνδρας με καρδιακό επεισόδιο μεταφέρθηκε σε μονάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.