Ελλαδα

Καλλιτέχνες στην μάχη της ψυχικής υγείας για την επόμενη μέρα

Δείτε το σποτάκι που γυρίστηκε από τα σπίτια των αγαπημένων ηθοποιών

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makalias-koronoios.jpg

Αλικάκη, Αριανούτσος, Μακαλιάς, Μαυροματάκης, Μπότση και Ψυχράμη συμμετέχουν στο σποτάκι της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος.

Μπορεί τα πολύ δύσκολα να φαίνεται ότι σιγά-σιγά πέρασαν, όμως ο κορωνοϊός έχει σίγουρα αφήσει το στίγμα του και στην ψυχική μας υγεία. Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, με ένα σποτάκι μας υπενθυμίζει ότι είναι σημαντικό να προσέξουμε την ψυχική μας υγεία, εξίσου με την σωματική και αν έχουμε επηρεαστεί ή επηρεαστούμε αρνητικά από την πανδημία, δεν έχουμε παρά να ζητήσουμε βοήθεια από τους κοντινούς μας ανθρώπους και τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας.

Φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία και την επόμενη μέρα

Μυρτώ Αλικάκη, Δημήτρης Αριανούτσος, Δημήτρης Μακαλιάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Τζένη Μπότση και Αντιγόνη Ψυχράμη συμμετέχουν από το σπίτι τους στο σποτάκι της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και καλούν τον κόσμο να μην φοβηθεί να ζητήσει βοήθεια. Οι ανατροπές που έχει φέρει ο κορωνοϊός στη ζωή μας και η αβεβαιότητα για την πορεία της νόσου, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική μας υγεία. Όταν νιώσουμε λοιπόν την ανάγκη, μπορούμε και οφείλουμε να απευθυνθούμε στους δικούς μας ανθρώπους.

Λίγα λόγια για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1981. Τα πρώτα σημαντικά βήματα που οδήγησαν στη σύστασή του έγιναν το 1964 από τον καθηγητή Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο και την ομάδα συνεργατών του που εμπνευσμένη από το πνεύμα της Κοινωνικής – Κοινοτικής Ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης άρχισε να εργάζεται για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και να αναπτύσσει το μοντέλο της Ψυχιατρικής Περίθαλψης στο Σπίτι του Αρρώστου (Ψ.Π.Σ.Α.). Έκτοτε, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με την Ψυχική Υγεία, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες σε διάφορες υποβαθμισμένες περιοχές της επικράτειας.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα των ψυχιατρικών και παιδοψυχιατρικών αναγκών των κατοίκων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, και συγκεκριμένα των νομών Αττικής, Φωκίδας και όμορων περιοχών, Φθιώτιδας, Έβρου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ