Ελλαδα

Έτσι θα λειτουργούν τα δικαστήρια: Πότε ξεκινούν οι δίκες

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δικαστήριο
Δικαστήριο © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον τρόπο που θα λειτουργούν τα δικαστήρια στη μετά-την-καραντίνα εποχή και πότε ακριβώς ξεκινούν οι δίκες αποσαφήνισε ο υπ. Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας

Από τις αρχές Μαΐου και μετά επιστρέφουν στην κανονικότητα τα δικαστήρια και η διεξαγωγή δικων στην Ελλάδα, στη μετά-την-καραντίνα εποχή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρας και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

  • Διοικητική Δικαιοσύνη: Από τις 6 Μαΐου επανέρχεται η σχετική κανονικότητα στα διοικητικά δικαστήρια. Συνεχίζουν να λειτουργούν οι διαδικασίες επείγουσας δικαστικής διαδικασίας. Το επόμενο βήμα θα είναι η αποκατάσταση της διοικητικής δικαιοσύνης από την 1η Ιουνίου.
  • Πολιτική Δικαιοσύνη: «Έχουμε πάρει μέτρα για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στα δικαστήρια» είπε ο Κώστας Τσιάρας. Την 1η Ιουνίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων.
  • Ποινική Δικαιοσύνη: «Μέχρι και σήμερα έχουμε περιοριστεί στην εκδίκαση πλημμελημάτων και κακουργημάτων που συμπληρώνεται το όριο κράτησης» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η εκδίκαση του συνόλου των ποινικών υποθέσεων να τοποθετηθει μετά τα 15 Ιουνίου.

Περισσότερα σε λίγο...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ