ΠΟΝ: «Ατυχής» η περιγραφή «ζωντανοί νεκροί» για τους νεφροπαθείς
Η απάντηση της Ομοσπονδίας σε δήλωση δικηγόρου
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών μετά από δήλωση γνωστού δικηγόρου για τους νεφροπαθείς σε τηλεοτπικό κανάλι.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση γνωστού δικηγόρου που αναφερόμενος στους νεφροπαθείς τούς αποκάλεσε «ζωντανούς νεκρούς».
Η ανακοίνωση της ΠΟΝ και όλο το ιστορικό αναλυτικά: «Με λύπη μας λάβαμε γνώση της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε ο Δικηγόρος Αθηνών κ. Δημητρακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA στην εκπομπή ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ την 29.04.2020 αναφορικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κλινική ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ. Εστιάζουμε στο γεγονός της ατυχούς δήλωσης του κ. Δημητρακόπουλου με την οποία χαρακτήρισε τους υποβαλλόμενους σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς ως "ζωντανούς νεκρούς" στο πλαίσιο των υπερασπιστικών του καθηκόντων. Ανεξάρτητα από τις πραγματικές προθέσεις του ως άνω υπερασπιστού, θεωρούμε και πιστεύουμε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός είναι επιεικώς ατυχής αλλά και προσβλητικός για όλους εμάς τους νεφροπαθείς, οι οποίοι είμαστε ισότιμοι Έλληνες πολίτες πάσχοντες από μια χρόνια πάθηση, όπως άλλωστε πάσχουν και άλλοι συμπολίτες μας από άλλης μορφής βαρύτατες ασθένειες. Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση αποκατάσταση του προσβλητικούαπαξιωτικού και απαράδεκτου για τους νεφροπαθείς χαρακτηρισμού, ο οποίος απάδει στα πρόσωπά μας ως Ελλήνων πολιτών».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια στιγμή που περίμεναν για χρόνια
Αναλυτικά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Οι ρίζες του εθίμου και η ερμηνεία
Πώς θα μας κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.