Ελλαδα

Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ

Το πλάνο και την επιστροφή της Παιδείας στην κανονικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ © EUROKINSSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ και των ΙΕΚ της χώρας.

Ως καλεσμένη του υπουργείου Υγείας η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρουσίασε όλο το πλάνο για την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας καθώς περνάμε στη δεύτερη φάση της κρίσης με την πανδημία του νέου κορωνοϊού. Για την Ανώτατη Εκπαίδευση η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι:

  • Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.
  • Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων.
  • Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής τους. o
  • Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Για τις βιβλιοθήκες η κ. Κεραμέως τόνισε ότι δεν προβλέπεται για την ώρα η επαναλειτουργία τους.

Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση

Για τα ΙΕΚ η επανέναρξη της λειτουργίας τους ορίζεται για τις 18 Μαΐου.  Ισχύει και εδώ ο περιορισμός των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5μ. ενδιάμεση απόσταση. o Προβλέπεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή καταρτιζομένων. Ανάλογα με την ειδικότητα και τη δυνατότητα διεξαγωγής εργαστηριακών μαθημάτων, η λήξη του έτους κατάρτισης θα είναι η 30η Ιουνίου ή 30η Σεπτεμβρίου.

Για την επαναλειτουργία της μαθητείας και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ορίζεται η 18η Μαΐου. Η λήξη του έτους θα γίνει σταδιακά έως τις 15 Νοεμβρίου το αργότερο, αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου. Για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα επιστρέψουν στις αίθουσες μόνο οι μαθητές του Β’ κύκλου που αποφοιτούν φέτος, ξανά με το όριο των 15 ατόμων ανά τμήμα, με 1,5 μ. απόσταση. Οι λοιποί μαθητές θα προαχθούν βάσει της περιγραφικής αξιολόγησης που είχαν λάβει προ αναστολής λειτουργίας. Τέλος, το σχολικό έτος θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ