Ελλαδα

Άρση μέτρων: Πότε ανοίγουν εστίαση και πολυκαταστήματα

Το νέο πρόγραμμα θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουκέτο σε εμπορικά καταστήματα λόγω κορωνοϊού
Λουκέτο σε εμπορικά καταστήματα λόγω κορωνοϊού © EUROKINSSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό προϋποθέσεις εστιατόρια, πολυκαταστήματα, καφετέριες - Σε επόμενο στάδιο ανοίγουν τα ξενοδοχεία και οι κινηματογράφοι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά με την εστίαση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε: «H δραστηριότητα ξεκινά την 1η Ιουνίου, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Και τότε θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης. Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές. Όπως γίνεται σαφές, το πρόγραμμα της επόμενης φάσης είναι απόλυτα μελετημένο. Θα κλιμακώνεται ανά εβδομάδα αλλά θα αξιολογείται ανά 24ωρο, από ένα μεικτό Παρατηρητήριο Κυβέρνησης, Υπηρεσιών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.»

Στην συνέχεια ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης τόνισε ότι την 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα, αλλά όχι τα καταστήματα εστίασης εντός αυτών. Επαναλειτουργούν οι καφετέριες και τα εστιατόρια αλλά μόνο όσες έχουν εξωτερικό χώρο και είναι απαραίτητη η ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των τραπεζιών σε καφετέριες και καταστήματα εστίασης.

Στο 5ο στάδιο ανοίγουν τα ξενοδοχεία και οι κινηματογράφοι και στη συνέχεια στα υπόλοιπα δύο στάδια οι αθλητικές εγκαταστάσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ