Ελλαδα

Καθηγητής Τσάκρης: Δύσκολο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Σταδιακό το άνοιγμα για γυμνάσια και λύκεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύμανση σχολικής τάξης
Απολύμανση σχολικής τάξης © Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Κορωνοϊός: Την άποψη ότι δύσκολα θα ανοίξουν φέτος τα δημοτικά σχολεία εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσάκρης.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Τσάκρης εκτιμά πως δύσκολα θα ανοίξουν ξανά φέτος τα δημοτικά σχολεία, εξαιτίας του κορωνοϊού. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο κ. Τσάκρης ανέφερε πως σταδιακά βλέπει να ανοίγουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, όχι όμως και τα δημοτικά, σε ένα θέμα που οι επιστημονικές απόψεις διίστανται.

«Σιγά – σιγά θα ανοίξουν τα λύκεια και τα γυμνάσια, αλλά για τα δημοτικά το βλέπω πολύ δύσκολο. Τα παιδιά στα δημοτικά σχολεία είναι δύσκολο να πάρουν τα μέτρα προστασίας, κι από τα δεδομένα που έχουμε βλέπουμε ότι τα παιδιά πολλές φόρες είναι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού μπορεί να μεταδώσουν τον ιό για πολλές εβδομάδες και συμμετέχουν σημαντικά στην εξάπλωση του ιού. Ειδικά για τα δημοτικά δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο», είπε ξεκάθαρα, ενώ για την 3η λυκείου, διευκρίνισε είναι σχεδόν προαποφασισμένο πότε θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές, αλλά τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αθανάσιο Τσάκρη η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και στην πραγματοποίηση μαζικών τεστ, θεωρώντας πως ίσως θα μπορούσε να είχε γίνει το βήμα αυτό και λίγο νωρίτερα. «Έχει φτάσει η ώρα για μαζικά τεστ, και ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει και λίγο νωρίτερα... Αυτή η τάση υπάρχει σε όλες τις χώρες», είπε, ενώ προέτρεψε τους κατοίκους να φορούν μάσκες, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Νότιας Κορέας, όπου η μάσκα είναι ευρέως διαδεδομένη και πριν τον κορωνοϊό.

«Στη Νότια Κορέα οι άνθρωποι ήταν εκπαιδευμένοι στη χρήση μάσκας και των προστατευτικών μέσων κι αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που δεν είχαμε εξάπλωση της πανδημίας παρότι είναι πολύ πυκνοκατοικημένη χώρα. Πρέπει να εκπαιδευτούμε στη χρήση της μάσκας και να τη φοράμε σωστά με μια καμπάνια», υπογράμμισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ