Ελλαδα

Παρατείνονται οι απαγορεύσεις σε Καστοριά και Ξάνθη (video)

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εικόνα από τον Εχίνο της Ξάνθης, που είχε τεθεί σε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου
Εικόνα από τον Εχίνο της Ξάνθης, που είχε τεθεί σε καραντίνα στις 25 Μαρτίου © ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ/EUROKINISSI

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα απαγορεύσεων για τον περιορισμό του κορωνοϊού σε Καστοριά και Ξάνθη.

Την παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στους Δήμους Καστοριάς και Ξάνθης, αλλά και της καραντίνας στη Μεσοποταμιά Καστοριάς για 10 ημέρες ανακοίνωσε o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, ανακοινώθηκε πως αύριο, Μεγάλη Τρίτη, μπαίνει τέλος στην καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, αλλά και στη Φούστανη Πέλλας.

Παράλληλα, παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία Θεσσαλονίκης, καθώς και ο περιορισμός κίνησης πολιτών στα Ιωάννινα, μέχρι 27 Απριλίου.

Χαρδαλιας: παραμένουν τα περιοριστικα μέτρα στην πε Καστοριάς.  Σε καραντίνα η Μεσοποταμια

Αναφερόμενος στην Ξάνθη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως «τo θετικό κρούσμα από τον καταυλισμό των Ρομά μας δημιούργησε ανησυχία». Τόνισε πως «οριοθετήθηκαν οι περιοχές ελέγχου, οργανώσαμε την αντιπροσωπευτικότητα των δειγμάτων, προχωρήσαμε στην λήψη 335 δειγμάτων και αναμένουμε αποτελέσματα».

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως χθες, Κυριακή, έγιναν έλεγχοι σε οίκους ευγηρίας σε όλο το λεκανοπέδιο και όχι μόνο στην Νέα Μάκρη και διαμήνυσε ότι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και κάλεσε όσους έχουν την ευθύνη οίκων ευγηρίας να τηρούν όλους τους όρους με προσοχή. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε. 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε πως οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Επίσης, σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία της Εκκλησίας και των πιστών ακολούθησαν τις συστάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας και τους νόμους της Πολιτείας, δίνοντας μήνυμα ευθύνης και πραγματική αγάπης, «με δύο μόνο δυστυχώς εξαιρέσεις». Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι πέρα των νομικών συνεπειών κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότερο πιστοί χριστιανοί από άλλους.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, υπογραμμίζοντας ότι «φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί, με μόνο μέλημά μας να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης της νόσου». Ακόμη πρόσθεσε ότι «αυτή η δοκιμασία θα είναι ο δικός μας Γολγοθάς που πρέπει να ανέβουμε για να έρθει η Ανάσταση, για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτό τον εφιάλτη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ