Ελλαδα

Infographic: Η συναισθηματική πορεία των Ελλήνων τον Μάρτιο

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού μας γύρισε στο συναισθηματικό ισοζύγιο του 2014-2016

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δύο γυναίκες χαρούμενες μιλούν από το μπαλκόνι τους λόγω καραντίνας
© Maria Ballesteros/ Unsplash

Για τo 52% των πολιτών το ισοζύγιο των συναισθημάτων είναι θετικό σύμφωνα με έρευνα της People of Greece.

Ενθαρρυντικά ως προς την ψυχολογία των Ελλήνων από την πρώτη αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι και την ανακοίνωση της καραντίνας φαίνονται να είναι τα ποσοστά της έρευνας People of Greece. Συγκεκριμένα, το 52% των πολιτών παρουσιάζει θετικά συναισθήματα νιώθοντας ασφάλεια και καθησυχασμό έπειτα από την αυστηροποίηση των μέτρων. 

Οι γυναίκες εμφανίζονται περισσότερο ικανοποιημένες από τους άντρες σχετικά με τα μέτρα εγκλεισμού ενώ διαφοροποίηση στα ποσοστά παρατηρείται και μεταξύ των ηλικιών. 

Συγκεκριμένα, οι πολίτες άνω των 55 ετών φαίνεται να παρουσιάζουν μια συναισθηματική αποδόμηση αγγίζοντας μόλις το 35% στην υπερίσχυση των θετικών συναισθημάτων την ώρα που οι νέοι 15-34 ετών αγγίζουν το ποσοστό του 69%. Αποτέλεσμα το οποίο καθιστά εξόχως σημαντική την στροφή του ενδιαφέροντός μας προς τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την έρευνα People of Greece, το ξέσπασμα του κορωνοϊού μας γύρισε στο συναισθηματικό ισοζύγιο του 2014-2016 αφήνοντας το ερώτημα «πώς θα αντιδράσει η κοινωνία μετά τον εγκλεισμό» να γίνεται από τα σημαντικότερα της εποχής.

Infographic από την έρευνα της People of Greece: Χαρούμενο το 52% των πολιτών στην καραντίνα

Το δείγμα της έρευνας ήταν 1.000 άτομα, οι συνεντεύξεις των οποίων έγιναν τηλεφωνικώς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ