Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: 12 μήνες με αναστολή γιατί λειτουργούσε καφέ-μπαρ

Εντοπίστηκαν δύο πελάτες στο εσωτερικό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: 12 μήνες με αναστολή γιατί λειτουργούσε καφέ-μπαρ
Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες ήταν φίλοι του © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε σε 57χρονο στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι είχε λειτουργούσε το καφέ-μπαρ ιδιοκτησίας του

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αστυνομικό έλεγχο «εντοπίστηκαν δυο πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού», όπως ανέφερε αστυνομικός στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι επρόκειτο για φίλους του και ότι το κατάστημα ήταν κλειστό, όμως το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στη διαδικασία του Αυτοφώρου, δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο.

Αυτή ήταν η πρώτη καταδίκη δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για υπόθεση παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις (για μία εξ αυτών ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα), ενώ για τις περισσότερες ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ