- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αίτημα να κηρυχθεί το Άγιο Όρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής από την κακοκαιρία.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν να κηρυχθεί το Άγιο Όρος, λόγω των μεγάλων καταστροφών που προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον Άθω, η Ιερά Κοινότητα και η Πολιτική Διοίκηση, με αίτημα προς την Πολιτική Προστασία.
Οι περισσότερες μονές, σκήτες και κελιά έχουν αποκλειστεί, λόγω των ζημιών που υπέστη το δασικό οδικό δίκτυο πρόσβασης, με κορυφαία περίπτωση τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το λιμανάκι της Δάφνης, στην πρωτεύουσα Καρυές, ο οποίος κόπηκε στα δυο.
Μοναχοί με τους οποίους επικοινώνησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησαν για «εφιαλτικές ώρες» που βίωσε η αγιορείτικη κοινωνία, τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί το μέγεθος των ζημιών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο θα επιχειρήσουν να μεταβούν στον Άθω συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας για να καταγράψουν το εύρος της καταστροφής.
Εν μέσω του πλήγματος της κακοκαιρίας χθες, πάντως, στις Καρυές μοναχοί προχώρησαν στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, με περιφορά γύρω από το ναό του Πρωτάτου, αναπέμποντας δέηση για την προστασία από τον κορωνοϊό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα καταναλώσει αλκοόλ», ισχυρίστηκε ο δράστης
Αυξάνονται οι συχνότητες διέλευσης των λεωφορείων και μειώνονται οι αναμονές στις στάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σημαντικά στοιχεία για τη ζωή της αρχαίας πόλης εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών
Με κάταγμα στη μύτη ο ένας, συνελήφθησαν οι γονείς τους
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Τα σχόλια χρηστών στα social media και τα μέτρα της τοπικής κοινωνίας
Τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά παραμένουν άγνωστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.