Ελλαδα

Δωρεές άνω των 2 εκατ. ευρώ από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις

Αναπνευστήρες, αεροθάλαμοι εισπνοών, μάσκες και άλλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δωρεές άνω των 2 εκατ. ευρώ από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις
Μεταξύ των δωρεών και 123 οθόνες ΜΕΘ © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε δωρεές άνω των 2 εκατ. ευρώ προς το υπουργείο Υγείας, για την αντιμετώπιση της κρίσης, έχει προχωρήσει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και τα μέλη του

Το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και τις επιχειρήσεις-μέλη του, για τη σημαντική συμβολή τους στην κρίση της Δημόσιας Υγείας, ευχαρίστησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο ΣΦΕΕ συμμετέχει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των αυξημένων αναγκών, προσφέροντας στο υπουργείο Υγείας νοσοκομειακό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, δωρεές ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ.

Οι δωρεές περιλαμβάνουν 23 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας ΜΕΘ, 123 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ, 300 αεροθαλάμους εισπνοών, 6.000 πιστοποιημένες μάσκες ιατρών και νοσηλευτών και αντισηπτικά διαλύματα (22 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης).

Οι επιχειρήσεις-μέλη που συμμετείχαν μαζί με τον ΣΦΕΕ είναι (με αλφαβητική σειρά): AbbVie, Allergan, Astra Zeneca, Chiesi, CSL Behring, Genesis Pharma, Gilead, GlaxoSmithKline, Ipsen, Lavipharm, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer και Servier.

Επίσης, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ο ΣΦΕΕ συντονίζει μια νέα προσπάθεια για τη συγκέντρωση μεγάλης παραγγελίας αναλωσίμων (μάσκες και στολές ιατρών και νοσηλευτών, γάντια, κ.α.).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ