- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πρόστιμα σε πιστούς: Τι λέει η Μητρόπολη Πατρών για το συμβάν
«Δεν τελέσθηκε θεία λειτουργία σήμερα το πρωί στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας»
Πάτρα: «Δεν τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας Πατρών», ανακοίνωσε η μητρόπολη.
«Δεν τελέσθηκε θεία λειτουργία σήμερα το πρωί στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας Πατρών, όπως έχει συστήσει ο μητροπολίτης προς όλους τους ιερείς, σύμφωνα με τα υπό της πολιτείας οριζόμενα και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πατρών, σχετικά με τα όσα συνέβησαν σήμερα το πρωί έξω από τον ναό, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα άτομα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία, επεβλήθησαν τέσσερα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση. Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση περιγράφονται και οι ενέργειες, στις οποίες προχώρησαν ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και ο εφημέριος της ενορίας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο εφημέριος άνοιξε τον ιερό ναό μετά τις 8:00, προκειμένου, αν επιθυμούσε κάποιος, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να εισέλθει για ατομική προσευχή». «Εκείνη την ώρα ουδείς ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού», προστίθεται. Όπως σημειώνεται, «μετά ταύτα προσήλθαν κάποιοι που ζήτησαν να εισέλθουν για να προσκυνήσουν».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο ιερέας συνέστησε με αγάπη τα δέοντα, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα, ενώ του θέματος επελήφθησαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες απομάκρυναν όσους ευρίσκοντο εκτός του ιερού ναού κάνοντας αυστηρές συστάσεις και επιβάλλοντας ακόμα και πρόστιμα σε όσους δεν είχαν την απαραίτητη άδεια εξόδου».
Επίσης, «ο ιερέας, προκειμένου να σταματήσει οποιαδήποτε προσέλευση πιστών έκλεισε τον ιερό ναό και ενημέρωσε τον μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος επικοινώνησε με την αστυνομία, ευχαρίστησε για τη βοήθεια και παρακάλεσε για την περαιτέρω αντιμετώπιση οιουδήποτε θέματος ήθελε προκύψει».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, έξω από τον ναό, καθώς και στην πλατεία μπροστά από την εκκλησία, βρίσκονταν περίπου 10 άτομα και έπειτα από τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, επέβαλλαν διοικητικά πρόστιμα σε τέσσερα άτομα για άσκοπη μετακίνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.