Ελλαδα

Μέχρι τις 27 Απριλίου η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Παρατείνονται έως και τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου τα μέτρα περιορισμού κι απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον νέο κορωνοϊό.

Την παράταση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας έως και τις 6 το πρωί της 27ης Απριλίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

«Σχετικά με τα μέτρα, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ισχύς της κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με τίτλο: "Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού" παρατείνεται μέχρι και τις 27 Απριλίου και ώρα 6:00 το πρωί. Άλλες τρεις βδομάδες μπροστά μας, σκληρής προσπάθειας και επιμονής στο δόγμα-στόχο "Μένουμε Σπίτι"», είπε συγκεκριμένα.

«Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνία, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. «Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή» πρόσθεσε. 

Επίσης, ο υφυπουργός κατέκρινε όσους όσοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα λέγοντας: «Είμαι αναγκασμένος και θα πρέπει να κάνω μια συγκεκριμένη αναφορά και να επιστήσω την προσοχή σε όλους. Ενώ η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών με υπομονή και επιμονή παραμένει προσηλωμένη στο στόχο, να περάσουμε τα δύσκολα μένοντας σπίτι, κάποιοι επιμένουν να προσπαθούν, με διάφορα τεχνάσματα και δικαιολογίες, να υπονομεύσουν αυτήν την εθνική συλλογική προσπάθεια.

»Σήμερα, παρά τον άστατο καιρό, ειδικά από την μητροπολιτική Αθήνα, παρουσιάστηκε αυξημένη κινητικότητα σε διάφορους δρόμους και παράδρομους των εθνικών οδών. Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές, απαθείς σε οποιαδήποτε παρόμοια στάση. Αυτοί οι λίγοι από την καθημερινή καταγραφή θέλουν μόνο να βλέπουν το μισό. Ακούν τα όποια αισιόδοξα μηνύματα και με περισσή ανευθυνότητα παραβλέπουν την προειδοποίηση, ότι αν χαλαρώσουμε ο ιός θα μας διαλύσει.

»Η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική, γιατί υπονομεύουν τις προσπάθειες του συνόλου και θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ζωή και τη ζωή των δικών τους ανθρώπων.

 »Αλήθεια, δεν βλέπει κανείς τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Κανείς από αυτούς δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο; Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες και κατηγορηματικά απευθυνόμαστε σε αυτούς τους λίγους ανεύθυνους: δεν θα επιτρέψουμε ούτε βήμα παρέκκλιση από τα μέτρα και θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Να το ξέρουν και στις επόμενες ημέρες μένει αυτό να αποδειχθεί».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως είμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και πως δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, αν θέλουμε να περάσει ο εφιάλτης. «Θα περάσει ο εφιάλτης, θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Και στο τελικό μέτρημα δεν πρέπει να μείνει πίσω κανείς. Κανείς!» κατέληξε ανακοινώνοντας την επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη
Seniors χωρίς σύνεση: Οι θάνατοι ταξιδιωτών στην Ελλάδα και η ατομική ευθύνη

Μεγαλώνουμε, γερνάμε και δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα δυο-τρία απλά πράγματα, μεταξύ των οποίων είναι οι κίνδυνοι από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σωματική καταπόνηση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.