Ελλαδα

Κακοκαιρία με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θυελλώδεις άνεμοι
Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο © ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει σήμερα Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει σήμερα Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, μεγάλο τμήμα της χώρας μας, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια τμήματα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, οι βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικά. Τοπικά έντονα φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι στη Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την κάθοδο ψυχρών αέριων μαζών από την Κεντρική Ευρώπη προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και βαθμιαία στα βόρεια ημιορεινά τμήματα και από το βράδυ σε περιοχές της Μακεδονίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης προβλέπεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Θυελλώδεις θα πνέουν οι άνεμοι στο Αιγαίο, από τις απογευματινές ώρες σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τη διάρκεια των πρωινών και μεσημεριανών ωρών της Πέμπτης 02/04 και στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 8-9 μποφόρ.Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης και από τα βόρεια τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και η κακοκαιρία θα υποχωρήσει.

kairos-11.jpg

kairos-12.jpg

kairos-13.jpg

Πηγή: meteo.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ