Ελλαδα

Έβρος: Οι τουρκικές αρχές βάζουν φωτιά στους πρόσφυγες (video)

Για να απομακρυνθούν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έβρος: Οι τουρκικές αρχές βάζουν φωτιά στους πρόσφυγες
Έβρος: Οι τουρκικές αρχές βάζουν φωτιά στους πρόσφυγες © Screenshot

Βίντεο-ντοκουμέντο από την άλλη πλευρά του Έβρου. Οι τουρκικές αρχές βάζουν φωτιά στους πρόσφυγες.

Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τις φωτιές που έβαλαν οι τουρκικές αρχές στις σκηνές, στην άλλη πλευρά των συνόρων, στον Έβρο, πριν απομακρυνθούν οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονταν εκεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Μάλιστα, οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα παρατήρησαν μαζική επιβίβαση μεταναστών σε λεωφορεία, με πιθανό προορισμό την Κωνσταντινούπολη ή κάποια περιοχή της Αδριανούπολης. Η κινητοποίηση φαίνεται να έχει οργανωθεί από τις τουρκικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται πως χτες, σε προκλητικές του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού υποστήριξε ψευδώς πως περισσότεροι από 150.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, λέγοντας: «Από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο από τις 28/2 και μετά, πέρασαν προς την Ευρώπη 148.360 άτομα. Και 2.300 πέρασαν από το Αιγαίο. Συνολικά πέρασαν 150.600 άτομα. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.600 άτομα περιμένουν στη συνοριακή πύλη στις Καστανιές. Τους καλύπτουμε όλες τις ανάγκες, μεταξύ των οποίων τρία γεύματα τη μέρα, ανάγκες υγείας και απολύμανση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ